DECOR
een woonkamer en een slaapkamer

PERSONAGES
Johan: TV-kijker en echtgenoot van Petra
Petra: TV-kijkster en echtgenote van Johan
Robert: Echtgenoot van Natalie
Natalie: Echtgenote van Robert
Ingrid: Dochter van Robert en Natalie
Danny: Vriend van Ingrid. Groot ego maar niet de snuggerste.
Mama Rumba: Kleurrijke Zuid-Afrikaanse verkoopster van Afrikaanse kunst en voodoo priesteres.

KORTE INHOUD
Petra en Johan kijken naar de interactieve komedie "de geremde feeks" op TV. Ze leveren commentaar en leven mee met de personages. Ze zullen zelfs intenser meeleven dan ze gedacht hadden.

"De geremde feeks" speelt zich af bij de familie Hufkens. Natalie en Robert zijn die ochtend 19 jaar getrouwd. Natalie wil Robert verrassen met champagne en kaviaar. Maar dat (en nog meer) schiet bij Robert in het verkeerde keelgat. Hij is het hoofd van het gezin en zijn wil geschiede, tot ongenoegen van Natalie.

Dochter Ingrid is niet gelukkig met de spanningen tussen ma en pa. Voor hun 19de huwelijksverjaardag heeft ze dan ook een speciaal cadeau in petto. Ze heeft Danny uitgenodigd, een hedendaagse dru´de, die met behulp van gebakken ossenknoken een orakel komt oproepen, zodat ma en pa de goden om raad kunnen vragen. Dru´de Danny orakelt als spreekbuis van Hera en Zeus: Natalie zou haar talenten moeten ontplooien.

Prompt zet Natalie een helpdesk op en lapt het huishouden aan haar laars. De rollen worden omgekeerd: zij zwaait de plak en hij moet luisteren. De evolutie die escaleert dermate dat de dochter en dru´de Danny weer ingrijpen. Het wordt een clash van Titanen.

De  tekst van "De geremde feeks" mag gratis van het internet gedownload worden.
Bij opvoering dient men enkel bij SABAM aangifte te doen.
"De geremde feeks" is ook verkrijgbaar bij Opendoek.
Wil je het stuk lezen en/of downloaden?  Klik hiernaast >>>


OPVOERINGEN
2004 - Edelweiss - Bissegem
2004 - 't Jukschot - Zoersel St. Antonius
2006 - De Posteljonnekes - Hamont