Peter in de ether

PETER IN DE ETHER

Komedie van Hilda Vleugels

Voor 5 dames, 5 heren

DECOR

Een ontvangkamer met op de

achtergrond een kleine studio

PERSONAGES


LAURA: afgestudeerde jongedame, schuw en verlegen
SANDRA: oudere zus van Laura, flapuit
GASTON: vader van Laura en Sandra, stuntelige radiopresentator, kent geen Engels
CONNY: moeder van Laura en Sandra, heeft smetvrees
PETER: nieuwe DJ, speelt voortdurend komische typetjes
JULIA: tante van Peter, DJ, volksvrouw
KEVIN: basgitarist in heavy metal band, (lang haar, tattoos, pins, spikes, enz.) niettegenstaande zijn uiterlijk een softie
SUZANNE: oudere vrouw, antiek gekleed, winnares van "The Voice van Vlaanderen"
MICHEL: zanger & muzikant, groot ego, vormt duo met Roland
ROLAND: zanger & muzikant, komisch sullig

OPVOERINGEN

2016 -  De Bloeiende Wijngaard - Nijverseel
2017 - ToneelkringThaleia - Zuidschote 
2018 - De Brug - Retie

De volledige tekst van "Peter in de ether" mag vrij gedownload worden. Bij opvoering dient men evenwel bij SABAM aangifte te doen. "Peter in de ether" is ook verkrijgbaar bij Opendoek.

KORTE INHOUD


Gaston bereddert de uitzendingen van zijn amateurzender: radio Polka. Hij had gehoopt dat zijn twee dochters mee wilden presenteren op de radio. Maar de oudste wou moderne muziek draaien. Wat van Gaston - die in de jaren 70 is blijven hangen - absoluut niet kan. De jongste dochter is dan weer extreem verlegen. Zij durft niet presenteren.

Gastons radioploeg  bestaat momenteel uit hemzelf, zijn vrouw (die smetvrees heeft) en een niet al te snuggere vrijwilligster. Een nieuwe DJ erbij zou toch wel gemakkelijk zijn.

Dan wordt Peter voorgesteld. Peter is een eersteklas entertainer. Voor elke situatie heeft hij een typetje klaar. Bij zijn tante is hij de voorbeeldige koorknaap,  in een pseudo-droeve situatie is hij een rouwende pastoor, als hij zijn doel wil bereiken speecht hij als een politieker... Kortom: hij brengt leven in de brouwerij. Door hem kruipt zelfs de verlegen dochter stilaan uit haar schulp.

Als de winnares van The Voice van Vlaanderen zich komt aanmelden voor een interview, begaat Peter een foutje. Maar Peter zou Peter niet zijn als hij daar geen voordeel uit haalt. Dat hij op radio Polka oude smartlappen moet draaien, zint hem niet. Ook de twee dochters willen liever eens wat eigentijdse nummers horen op radio Polka. Voor Peter ligt de oplossing voor de hand: "Wij gaan radio Polka kapen!"

Hoe dat afloopt? Alleszins chaotisch.

Heb je nog vragen?

Of wens je iets mee te delen?

Gebruik dan het contactformulier