verzot op een robot

VERZOT

OP EEN ROBOT

Komedie van Hilda Vleugels

Voor 4 dames, 4 heren

of 5 dames, 3 heren

DECOR

Woonkamer van appartement op 1ste verdieping, met terras

PERSONAGES 

Dames

VIVIANE: (58 jaar) kwieke weduwe

INGRID: dochter van Viviane, straathoekwerkster

BIANCA: dochter van Viviane, flapuit

DINA: schoonmoeder van Viviane, bazige klappei, karikatuur van volksvrouw

Heren

JIMMY: een robot

HERMAN:  jeugdvriend van Viviane, type 'professor'

ALEJANDRO: vluchteling uit Venezuela (kan ook damesrol zijn: Alejandra)

VON APPENZELL: speelt verwijfd heertje (is misdadiger)

De volledige tekst van "Verzot op een robot" mag vrij gedownload worden. Bij opvoering dient men evenwel bij SABAM aangifte te doen.
"Verzot op een robot" is ook verkrijgbaar bij Opendoek.

KORTE INHOUD


Na 40 jaar neemt Herman via Skype contact op met Viviane. Ze waren jeugdvrienden. Hij is inmiddels terug uit Amerika, waar hij werkte als ingenieur in robotica. Viviane was destijds niet erg in hem geïnteresseerd. Ze vond hem een saaie piet, een nerd.

Tijdens een Skype-sessie laat ze ontvallen dat ze huishoudhulp wil inschakelen. Ze is de laatste tijd nogal vergeetachtig en is de huishoudelijke taken beu. Daarop biedt Herman haar Jimmy aan. Jimmy is een butler-robot die Herman voor eigen gebruik geprogrammeerd had.

Viviane is in de wolken over Jimmy. Doch, hoewel ze verwachtte meer quality time te verwerven, stapelen complicaties en verrassingen zich op. Zo is er het suikerpotje dat haar jongste dochter in de kringwinkel gekocht had. En waarom gaat Jimmy's alarm zo maar af? Dan is er haar irritante schoonmoeder weer, die om de haverklap komt mekkeren. En van waar komen die bananenschillen op het terras?

Tijdens al die verwikkelingen ontdekken de dochters dat hun moeder verliefd is op Jimmy en dat Herman verliefd is op hun moeder. Ze smeden een plan... 

Heb je nog vragen?

Of wens je iets mee te delen?

Gebruik dan het contactformulier