Klara Klodder

KLARA KLODDER

Komedie van Hilda Vleugels

4 dames, 3 heren, 1 figurant

DECOR
Woonkamer in een kasteel, omgebouwd tot schildersatelier

PERSONAGES
KLARA: gravin
GABRIELLE: dochter van Klara, vervelend joch
AXELLE: zuster van Klara (kan mannenrol zijn)
KOBE: kapper met vrouwelijke allures
ANNELIES: modepop, niet erg snugger
PIETER: computernerd met brilletje
NICOLE: zelfzekere schooljuffrouw
WILLEM: mannelijke figurant

OPVOERINGEN
2012 - De zolder - Berlaar
2012 - Hoop op Oogst - Nieuwenrode
2013 - M.A.T. - Marke
2018 - Taksent - Poppel

KORTE INHOUD
Gravin Klara woont met haar zuster en dochter Gabriëlle in een kasteel. Gabriëlle is een ambetant joch. Rond de leeftijd van 4 jaar is ze, na een traumatische gebeurtenis, ontaard in een kleine feeks.
Alleen tegen haar opgezette uil is ze vriendelijk. Waarom?

Met haar zuster Axelle botert het ook niet. De wrevel is duidelijk voelbaar maar wel geheimzinnnig. Om haar frustraties te ontvluchten schildert Klara. Af en toe geeft ze een schildercursus, want er moet geld in het laatje komen.

Vier cursisten volgen een driedaagse therapeutishe schildercursus, met overnachting. Eén van hen, Nicole, toont opvallend veel belangstelling voor het kasteel. Klara is op haar hoede. Die Nicole is veel te nieuwsgierig. Die moeten ze in 't oog houden. Klara alarmeert haar zuster. Die suggereert... boobytraps! Een reuzenspin, spoken, toverspreuken, een geraamte, Dracula... Het wordt spannend!

Nicole krijgt op haar zoektocht (wat zoekt ze?) veel tegenwind. Omdat ze op het goede spoor zit? Ze krijgt hulp van Pieter de computernerd. Die bekijkt het als een adventuregame en schakelt zijn gamemates in. Samen gaan ze op ontdekking. Wat niet eenvoudig is met zowel de obstructies van de twee zussen als de interventies van Gabriëlle, die onverbeterlijke pestkop.

Bereikt Nicole haar doel? De verrassing is groot. Zowel voor haar als voor Gabriëlle.

De volledige tekst van "Klara Klodder" mag van het internet gedownload worden. Bij opvoering dient men enkel bij SABAM aangifte te doen. "Klara Klodder" is ook verkrijgbaar bij Opendoek.

Heb je nog vragen?

Of wens je iets mee te delen?

Gebruik dan het contactformulier